Over Telegram wordt veel gevlogd en geschreven. Veel van die berichten gaan over de manier van versleutelen en hoe safe dat is. Maar dat gaat niet over de privacy waar jij als gewone gebruiker op zit te wachten. Laten we eerlijk zijn: als een overheid of iets dergelijks jou wil afluisteren, gebeurt dat toch wel.

Jouw privacy

Privacy in dit kader gaat over hoe jij jouw berichten en jouw identiteit kunt beschermen tegen willekeurige voorbijgangers. Of iedereen jouw telefoonnummer zomaar kan zien en als onbekende jou berichten kan sturen. Met Whatsapp is dat niet te vermijden waardoor er zoveel Whatsapp-fraude is.

Bij Telegram kun je berichten voor zeer korte tijd publiceren. Je kunt geluidsfiles sturen die na tien tellen weer verdwijnen. Je kunt jouw account aan een accountnaam hangen zodat jouw telefoonnummer onzichtbaar is. En die accountnaam kun je op elk moment wijzigen waardoor de vorige naam een dode link wordt. Dat soort functionaliteit maakt dat jij de regie hebt over hoe mensen jou wel of niet kunnen vinden en berichten kunnen sturen. Dat bepaalt hoe privé jij gebruik kunt maken van Telegram.

Zonder smartphone

Een van de mooiste eigenschappen is dat Telegram ook in de laptop te gebruiken is zonder dat de smartphone aan staat. Je hoeft de app zelfs niet op een smartphone te hebben om Telegram te gebruiken. Dat maakt dit tot een zeer direct communicatiemiddel met veel mogelijkheden en tegelijk veel privacy.

Meer op Youtube

De volgende video toont enkele mogelijkheden. Zoek je meer, geef dan bij de filters van Youtube wel aan dat je content van het afgelopen jaar wilt. Er is namelijk veel veranderd in Telegram.

Gerelateerde berichten