Koptelefoons en headsets komen in vele soorten en maten. Veel moderne koptelefoons hebben ook een microfoon aan boord. Dat is handig nu steeds meer mensen deze dingen ook dragen op de fiets, in het OV en op allerlei werkplekken. Dan kun je meteen bellen. Headsets zijn specifiek gericht op horen én spreken.

Bose en Sony met noise-cancelling

Op het gebied van noise-cancelling strijden Sony en Bose al jaren om de hoofdprijs. Dat doen ze op het gebied van prijs en kwaliteit. Nu is geluidskwaliteit net zo arbitrair als de smaak van een sinaasappel, en de oorschelpen moeten ook nog prettig aanvoelen. Op beide punten scoren de https://tiny.jeex.eu/?n=bose en de https://tiny.jeex.eu/?n=sony in veel tests en reviews erg goed, vooral in vergelijking met goedkopere alternatieven. De https://tiny.jeex.eu/?n=sennheiser-hd is een prima en iets voordeliger alternatief.

Qua microfoon zijn dit geen toppers. Simpelweg doordat de microfoon in de oorschelp is verwerkt en niet zoals bij een headset voor de mond geplaatst kan worden. Toch is de geluidskwaliteit van de microfoon absoluut niet slecht. Omgevingsgeluid is wel nadrukkelijker aanwezig.

Headsets

Headsets zoals de https://tiny.jeex.eu/?n=razor-kraken bieden prima geluidskwaliteit, en dankzij het draadje en het ontbreken van nois-cancelling met veel minder gewicht. De microfoon kan pal voor de mond geplaatst worden, wat tot beter geluid en minder omgevingsgeluid leidt. Razor is een typisch merk voor gamers en die hechten aan goede kwaliteit van zowel geluid als microfoon.

Een alternatief voor een echte koptelefoon vind je in de https://tiny.jeex.eu/?n=skullcandy oortjes met microfoon. Deze zitten aan een soort nekband waarin de elektronica met bluetooth verwerkt zit. Draadloos dus. En dat geeft je de vrijheid om te videobellen of muziek te luisteren en toch niet volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld met een koptelefoon op.

Gerelateerde berichten