Tools, diensten en methoden voor online werken veranderen elke dag. Ondanks alle Twitter-, Slack- en Whatsapp-alternatieven die er nu al zijn, worden er ook elke dag weer nieuwe ontwikkeld. En sommige daarvan bereiken het grote publiek dankzij bijzondere eigenschappen.

Heb je tips voor aanvullingen op het boek laat dat dan weten via ons Discort-kanaal: https://discord.gg/zxbTSDYxS4.

Het virtuele kantoor voor het volgende boek

Intussen is mijn ideale virtuele kantoor behoorlijk ingericht. Samen met Benjamin Peters en wat online werkende kennissen werk ik nu aan een titel over Online Flexwerken en Online Geld Verdienen.

Slack of Discord

Dat samenwerken doen we via Slack. Daarin verzamelen we informatie, om later in het boek te verwerken. Ook bestanden en hyperlinks worden hierin geordend bewaard en er is een planning aan gekoppeld via Trello. We communiceren ook via Slack, want als chatruimte is het bijzonder handig. Dat kan via de browser, maar de app werkt wat handiger.

We hadden hier ook Discord voor kunnen gebruiken, maar de samenhang met Trello in Slack is wel aardig, dus hebben we daarvoor gekozen. Het is soms ook handig om verschillende netwerken voor verschillende projecten te gebruiken. Zo blijf je bij met veranderingen en kun je de focus op één specifiek project hebben, doordat andere projecten even buiten beeld zijn.

Trello

Trello is het TODO-bord waarop post-its van links naar rechts schuiven en worden toebedeeld aan een van de schrijvers en mensen die meewerken.

Dropbox

Ooit gaf Dropbox 1 GB extra cloud-ruimte cadeau bij elke nieuwe gebruiker die je introduceerde. Op die manier ben ik aan 12 GB Dropbox-ruimte gekomen wat ruim voldoende is voor het werken aan een boek. Mijn Dropbox-map voor het volgende boek is gedeeld met de medeschrijvers, met de juiste rechten natuurlijk. Het automatisch synchroniseren werkt dan erg handig.

Meer tools zijn voor dit project niet nodig.

 

Gerelateerde berichten