Tussen al het geweld van de grote conferencing-diensten, de Teams, Slacks, Meets en Discords, zijn heel veel leuke kleinere tools te vinden. Dit zijn tools met één of enkele specifieke doeleinden. Zoals Trello waarmee een planbord kan worden gemaakt. Of AhaSlides waarmee je online presentaties en quizzen kunt doen.

In hoofdstuk 4 van het boek https://tiny.jeex.eu/?n=boek_thuiswerken worden enkele van deze tools beschreven. Op Youtube is hierover veel meer te vinden:

Miro

https://tiny.jeex.eu/?n=miro is een handige tool om online whiteboards te maken in heel veel soorten en maten. Het is meer dan een whiteboard. Je kunt er flow charts mee maken of gezamenlijk mee brainstormen. Miro kan gratis gebruikt worden.

Trello

Trello is zo’n beetje dé standaard waar het gaat om online samen via een planbord aan een project werken. Ook https://trello.com/ kan met wat beperkingen gratis gebruikt worden.

AhaSlides

AhaSlides doet iets unieks. Hiermee kun je een presentatie geven via internet zonder je scherm te delen. De presentatie staat op https://ahaslides.com/ en iedereen die wil of wordt uitgenodigd kan meekijken. Klikt de presentator op de juiste knop, dan krijgt iedereen in de eigen browser de volgende dia te zien. En zo kan ook live een poll worden gedaan of kun je een quiz doen waarbij de vragen, antwoord en resultaten meteen bij iedereen in de browser belanden.

Deze video vertelt het nodige. Met excuses voor het irritante gratis piano-rammeltje aan het begin.

Mentimeter

Mentimeter is eigenlijk een tool om in publiek in zalen en leslokalen actief bij een verhaal te betrekken. Terwijl de spreker de vragen van Mentimeter op een groot scherm laat zien, kan het publiek via de smartphone antwoorden geven of keuzes maken of bijvoorbeeld een word-cloud samenstellen.

Maar ook online is https://www.mentimeter.com/ in te zetten. Voor polls, voor interactie tijdens een webinar of online les. Want met de URL van jouw mentimeter kan iedereen ook thuis op de browser meedoen of meekijken met jouw presentatie, quiz of wat je maar bedenkt.

Tips zijn welkom

Heb je meer leuke tools die je wilt delen hier, laat dat dan weten op ons Discord-kanaal: https://discord.gg/zxbTSDYxS4

Meer over online tools:

Gerelateerde berichten