Zoveel diensten om samen te werken, te vergaderen, dingen te presenteren of samen te plannen. Zoveel. En welke moet je kiezen? Moet je eigenlijk wel kiezen? Kun je diensten ook naast elkaar gebruiken of zelfs combineren?

Als het alleen gaat om online conferencing en webinars, dan zijn er drie groten, de rest hobbelt hier achteraan. Groot is niet altijd beter, maar bij video-streaming draait nu net alles om groot. Want ben je groot, dan kun je de servers overal in de wereld neerzetten en biedt je overal voldoende bandbreedte. Die inhaalslag is voor kleinere services moeilijk te evenaren.

Conferencing: vergelijkend warenonderzoek

Eigenlijk zijn al deze video’s van voor april 2020 niet meer relevant waar het de betrouwbaarheid en bandbreedte betreft. Deze is na de intrede van Corona overal flink uitgebreid. Dat geldt ook voor functionaliteit, maar de meeste diensten zijn in basis niet veel veranderd. Er zijn hooguit wat toeters en bellen bijgeplaatst.

Conclusie

Je kunt het beste zelf van alles uitproberen. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan is Webex een keuze die altijd goed uitpakt.

Gerelateerde berichten