Koptelefoons met een microfoon erin zijn handig als je in een lawaaiige omgeving zit. In je thuiskantoor wil je vrij kunnen bewegen en hoef je niet steeds dat ding op je oren te hebben. Op het gebied van microfoons is van alles te vinden voor elke situatie. Van serieuze studio-microfoons tot bijna onzichtbare speld-microfoons.

Lavelier en Røde Go

Een Lavelier is een klein microfoontje dat je op je revers of kraag plaatst, zoals bij de https://tiny.jeex.eu/?n=lavalier. Deze worden met een microfoondraad verbonden met je laptop. Geen USB, geen batterijen, maar een subtiel microfoontje. Het geluid ervan is verbluffend goed en omgevingsgeluid blijft beperkt.

Wil je liever niet aan een draadje vastzitten omdat dat behoorlijk irritant kan worden in de loop van een dag, dan biedt Røde met dehttps://tiny.jeex.eu/?n=rodego uitkomst. Deze werkt draadloos, maar wordt wel via het gebruikelijke microfoon-plugje op de laptop aangesloten.

Heb je een Mac, dan is een bluetooth- of USB-microfoon beduidend handiger, omdat de nieuwere Mac’s geen aparte microfoonaansluiting meer hebben.

Bureau-microfoon

Sedert een jaar of twee heb ik op mijn bureau een Razer Serien Elite staan: https://tiny.jeex.eu/?n=razor-seiren. De geluidskwaliteit aan de andere kant van de lijn is subliem. Klachten of rondzingen of echo’s zijn er niet, terwijl het geluid van mijn gesprekspartners pal achter deze microfoon uit de speakers van de iMac komt. Een van de beste uitgaven ooit gedaan op dit vlak. Extra prettig is de knop voorop de microfoon waarmee je de microfoon kunt dempen. Een rood of groen lampje laat duidelijk zien of je hoorbaar bent of niet.

Drie merken maken in dit segment de dienst uit onder vloggers en gamers. Deze microfoons zijn in allerlei soorten en kwaliteiten te vinden. Doe even research op Youtube welke het beste bij jou past:

Gerelateerde berichten